Atelier "de Schriekhorst"

Als autodidact  ben ik begonnen met schilderen en het  werken met glas. Ik heb een eigen atelier aan huis, waar ik met vol overgave werk.

Wat me erg kan inspireren is de natuur, de prachtige luchten. Het is geweldig om de zonsopgang en ondergang te kunnen zien in de Polder. De rechte lijnen van het landschap boeien me en zijn  terug te vinden in mijn werk. Aardetinten zijn daarom  vaak te zien in mijn schilderijen.

Ik heb me d.m.v. cursussen geschoold in schilderen en het werken met glas.Ik werk veel met acryl maar ook werken met ecoline en bister vind ik erg leuk. Fusing (smelten van glas) is een techniek waar ik de laatste tijd veel mee werk. Stukken glas kunnen in een oven worden samengesmolten, zo kunnen schalen en ruimtelijke objecten worden gemaakt. Ook het maken van mallen is een uitdaging, om daarna, door verschillende handelingen een beeld van te maken.

Het maken van handjes (en voetjes) in glas is een prachtige bezigheid. D.m.v. afdrukken is het resultaat iets  heel bijzonders, iets persoonlijks. ( zie mijn portfolio)

ateliertineke.jpg